Winst in NBB Beker op Den Helder Suns

20 December 2018

New Heroes heeft, zonder zich overmatig in te spannen, ten koste van Den Helder Suns de kwartfinale bereikt van het NBB bekertoernooi. Na 4 kwarten stond er in de Maaspoort een 79-37 stand op het bord. In het eerste kwart kon Den Helder nog redelijk meekomen, de resterende 3 kwam de ploeg van coach van Noord niet verder dan 11, 7 en 6 punten. Williams kwam bij New Heroes tot 14 punten. Ook Bouwknecht en Sherrill kwamen in de dubbele cijfers deze avond. Beide scoorden ze 10 punten en pakten ze ieder 5 rebounds. De 37 punten tegen is een record in het Bossche Basketball. Nog nooit hielden ze een tegenstander op zo weinig punten.

Stroef begin
Het begin was wat stroef bij New Heroes. Henson opende de score, maar Den Helder Suns pakte meteen het momentum en liepen met sterk spel binnen 2 minuten uit naar 2-5. Een minuut later was New Heroes uiteindelijk bij de les en pakte het met een 16-1 run meteen een comfortabele 18-6 voorsprong. Sterk spel van Williams, Voorn en Sherrill was daar debet aan. De rest van het kwart bleef de score gelijkmatig opgaan, waardoor New Heroes uiteindelijk dit kwart met 22-13 kon afsluiten.

Williams en Wessels openden het 2e kwart, 26-13. Wessels en met name Bouwknecht deden in deze fase ook van zich spreken en na 2 scores van Bouwknecht liep New Heroes uit naar een comfortabele 34-15 voorsprong. Holland en van Vliet deden wat terug voor Den Helder Suns, waarna Ivica Skelin een time-out pakte. Meteen daarna was het Henson met 5 punten op rij die de marge voor New Heroes weer naar 19 punten bracht, 39-20. De wedstrijd dreigde heel even op slot te vallen voor beide ploegen, maar Jessey Voorn en Wessels brachten New Heroes, na 2 vrije worpen voor van Vliet, snel naar 41-22. Den Helder deed in de persoon van Koopman nog wat terug, maar 2 vrije worpen van Sherrill brachten de stand bij rust op 46-24.

Sterk verdedigend spel
Scorend was het 3e kwart niet het meest productieve getuige de 15-7 kwartstand. Over en weer slordigheden betekende met na 3 minuten spelen een 47-27 stand. New Heroes scoorde 1x uit een vrije worp van Henson, voor Den Helder waren het Holland en Harris ( 1 x FT) die het netje uiteindelijk wisten te vinden. Wiliams, Oudendag en van den Elzen gooiden ieder 50% van de vrije worpen raak en zo kwam de stand op 53-29. Jessey Voorn pakte daarna een heerlijke steal en een aansluitende score wat Peter van Noord naar een time-out deed grijpen. New Heroes liep naar 58-29 en Den Helder kwam er even niet aan te pas, mede door sterk verdedigend spel aan de kant van New Heroes door onder andere Stan van den Elzen. Eindstand na 30 minuten speeltijd, 61-31.

Ook het laatste kwart was niet het meest flitsende van dit seizoen. Bouwknecht pakte een heerlijke steal en de aansluitende driepunter van van den Elzen betekende 64-33. Den Helder scoorde in dit kwart via van Vliet, Koopman en Vanderhaeghe. Laatstgenoemde mocht met nog een kleine 3 minuten met 5 fouten naar de kant. New Heroes speelde het grootste gedeelte van dit kwart met Bouwknecht, van den Elzen, Thelissen, Aarts en Henson. Maarten Bouwknecht liet zien dat hij echt een stap maakt dit seizoen, en ook van den Elzen heeft die stijgende lijn te pakken. Bij Den Helder Suns was het toch weer Boy van Vliet (10 punten) die zich onderscheidde, met af en toe een uitschieter van Lavone Holland. Bij 70-37 waren het nog Aarts en Bouwknecht die de punten lieten noteren en zo kan New Heroes, na de 79-37 overwinning, zich gaan voorbereiden op de laatste wedstrijd dit seizoen, in en tegen Leiden.

Deel deze pagina

tags

2018, winst, NBB Beker, Den Helder Suns

Stay in touch with us!