Winst op Forward Lease Rotterdam

11 March 2018

Foto: Luka de Kruijf, Forward Lease Rotterdam 

Forward Lease Rotterdam wist dit seizoen in eigen huis reeds te winnen van Landstede Basketbal en Zorg & Zekerheid Leiden dus de mannen van Silvano Poropat wisten dat het geen eenvoudige avond zou worden in de havenstad. Mede door sterk spel van Norville Carey en Kees Akerboom wist New Heroes met 80-89 het Topsportcentrum te verlaten. 

Topscorers aan de kant van New Heroes deze avond: Keshun Sherrill en Nick Oudendag (100% FG) ieder met 17 punten. Norville Carey liet een double-double noteren (16 pnt, 10 rb), Kees Akerboom was goed voor 15 punten (100% schotpercentage op 2p en FT).  Bij Rotterdam was Kanda goed voor een double double met 21 pnt en 13 rebounds. Zijn spel en de sterk speldende Trevor Setty (30pnt) konden niet voorkomen dat de winst toch naar New Heroes ging.

Gelijk opgaande strijd
Forward Lease, dat aantrad zonder de geblesseerde Krabbendam en Theeuwkens, liet in het eerste kwart zien dat ze een geduchte tegenstander zijn. Nadat New Heroes via Oudendag en Sherrill al snel op een 0-5 voorsprong kwam, waren het Setty en Kok die snel 3-5 maakten. Miklusak zorgde met een and one voor 3-8, waarna Boyd de Rotterdammers in het spoor hield met de score voor 5-8. Oudendag gooide New Heroes naar 5-10 waarna Kanda (2p) en Setty met 7 punten op rij Forward Leas de 14-10 voorsprong gaven. Oudendag en Bouwknecht konden wat terugdoen, maar tussendoor bleef Setty gewoon al zijn schotpogingen verzilveren. Bij 20-14 vond coach Poropat het tijd voor een time-out om zo te proberen het momentum bij Forward Lease weg te halen. Het was Kanda die het daar niet mee eens was en 22-14 scoorde, maar daarna kantelde de wedstrijd toch enigszins. De Vries scoorde 22-16 en via een fastbreak van Keshun Sherrill kwam New Heroes weer terug tot 22-18. De daaropvolgende aanval van Forward Lease werd door New Heroes vakkundig tenietgedaan d.m.v. shot clock violation. Na het schot van Sherrill voor 22-22 in de allerlaatste seconde van de wedstrijd was het Nick Oudendag die alert reageerde toen dat schot van de ring spatte. Menig spelverdeler zou jaloers zijn op de beweging die Oudendag maakte om de wegspringend bal via een volley in de ring te gooien. De and one werd gemist zodat beide ploegen met 22-22 het kwart afsloten.

Carey en Akerboom leiden New Heroes naar voorsprong
In het tweede kwart waren het Akerboom (12 punten) en Norville Carey (10 punten) die New Heroes naar de voorsprong schoten. Carey begon het kwart met de score, meteen gevolgd door een bommetje van Kees Akerboom. Kanda mocht via een and one Forward Lease naar 25-27 brengen. Een dunk vanuit stilstand van Norville Carey en score van Pim de Vries brachten New Heroes met 25-31 verder aan de leiding. Coach Salomon greep in via een time-out, en na de hervatting was het Madanly met een floater voor 27-31. Forward Lease had moeite om New Heroes echt af te stoppen wat bleek uit de fouten die de Rotterdammers moesten maken in deze fase. Binnen 5 seconden floten de scheidsrechters er 2 in het voordeel van New Heroes en kon men door sterk spel uitlopen naar een 29-39 voorsprong. Even later kwam New Heroes op de grootste voorsprong voor deze wedstrijd 34-48 na 2 rake vrije worpen van Kees Akerboom. Vrije worpen van Kanda en Carey brachten de ploegen naar 38-50 waarna Setty het kwart afsloot met een bommetje tot 41-50.

Moeizame start na rust
Na de rust had New Heroes moeite om het ritme weer te vinden en het netje te vinden. Het duurde maar liefst 5 minuten en 46 seconden voordat Nick Oudendag weer kon scoren. In die tijd had Forward Lease met een 11-0 run de achterstand bij rust omgebogen naar een 52-50 voorsprong. Heel even wankelde de ploeg van coach Poropat, maar na de gelijkmaker (52-52) van Oudendag was het Bouwknecht die met rake scores New Heroes weer naar een 58-62 voorsprong bracht. Een spectaculair block van Carey werd beoordeeld als goaltending (60-62) waarna Oudendag de eindstand van dit kwart op 60-64 bepaalde.

Norville Carey opende kwart 4 na een minuutje met een spetterende alley-oop. Op aangeven van Oudendag ramde hij de bal door de ring (60-66) en de toon was gezet. Waar Setty heel de avond bijna niet kon missen, deed hij dat nu wel met zijn 2 vrije worpen. De hardwerkende Akerboom kreeg aan de andere kant een and one, en New Heroes liep verder uit naar 60-69. Kok gooide er een driepunter in, maar Bouwknecht deed precies hetzelfde. Norville Carey dunkte New Heroes naar 63-74. Om en om scores van Kanda en Carey bracht 67-76 op het bord en Forward Lease greep een time-out aan om het sterke spel van Carey af te stoppen. Dat lukte gedeeltelijk, maar op dat moment was het Sherrill die het stokje overnam. 2 scores op rij betekende 67-80 met nog 4 minuut 50 op de klok. Heel even viel de scoringsdrift bij New Heroes weg en in die 3 minuten was het Forward Lease dat via Kok, Kanda en Setty terug sloop naar 76-80. Weer pakte Sherrill het voortouw en hij bracht de marge weer naar 8 punten met 2 scores op rij, 76-84. Time out Forward Lease. Het restant van dit kwart was het vrije worpen gooien met tussendoor een prima dunk van Boyd. Uiteindelijk wist New Heroes met 80-89 de belangrijke winst te pakken en kan men met vertrouwen uitkijken naar aanstaande dinsdag.

Die wedstrijd staat in het teken van de 2e wedstrijd in de halve finale van de beker. New Heroes zal dan alles geven om een achterstand van 20 punten goed te maken om zodoende de bekerfinale te bereiken. Aanvang wedstrijd aanstaande dinsdag in de Maaspoort is 20.00 uur. Tickets scoor je hier!

Deel deze pagina

next match
9 December 2018 @ 18:00
vs

Stay in touch with us!