Mooie pre-season overwinning op Kangoeroes Basket Mechelen

21 September 2018

In de tweede wedstrijd van de week tegen Mechelen en de eerste thuiswedstrijd van het pre-season heeft New Heroes Basketball een mooie overwinning weten te pakken. Bij rust was de marge nog maar 1 punt in het voordeel van New Heroes (49-48), na rust liep New Heroes Basketball, onder aanvoering van van Oostrum en Payton Henson uit naar een 90-79 overwinning.

Skelin begon de wedstrijd met Cook, Sherrill, Henson, Aarts en Williams. Oranje international Oudendag kreeg nog even rust, en ook de beoogde startende PG van Oostrum mocht vanaf de bank beginnen. Bouwknecht, herstellende van een duimbreuk, liet zich wel zien tijdens de warming-up maar speelde tijdens de wedstrijd niet mee. Ook Wessels en Voorn kwamen deze avond nog niet in actie voor New Heroes Basketball.

De openingsscore was voor Steven Cook, maar daarna had Kangeroes Mechelen in dit 1ste kwart toch het betere van het spel. Via 5-8 liepen de Belgen snel uit naar 11-19 en Skelin greep in met een time-out. Dat bracht wat rust in het spel van New Heroes en men kroop terug tot 15-19. Een sterk verdedigende Oudendag en een offensief gevaarlijke Henson tekenden voor de scores. Mechelen antwoordde in de persoon van Cebasek met een driepunter, even later gevolgd door een loepzuiver bommetje van van Oostrum. Cebasek zette Mechelen op 18-25 waarna New Heroes via Williams en van Oostrum tot 24-25 terugkwam. Uiteindelijk was het oud ZZ Leiden speler Carrington Love die Mechelen in de buzzer op 24-27 zette.

In het begin van het tweede kwart bleef Mechelen aan de goede kant van de score.  Love bleef gevaarlijk maar New Heroes bleef prima in de wedstrijd. Van Oostrum tekende met een driepunter voor 31-32 waarna Roel Aarts New Heroes met een prima rebound en score op voorsprong bracht: 33-32. Mechelen schakelde een tandje bij en liep even weg naar 33-39. New Heroes trok via Aarts, Henson en Williams de stand weer gelijk, 41-41 en in het restant van het kwart gaven de teams elkaar niet veel toe. Uiteindelijk was het New Heroes dat met een voorsprong, zij het minimaal, de eerste helft afsloot, 49-48.

Na rust kwam New Heroes fel uit de kleedkamer en sloeg een klein gaatje, 55-49. De ploeg van coach Skelin hield die voorsprong goed vast en met name van Oostrum (18p, 4 reb, 4 ass) kwam, na een stroeve start, steeds beter in zijn spel. Aanvallend waren het vooral Williams en Henson die het de gasten uit Mechelen zeer moeilijk maakten. Uiteindelijk stopte de teller bij 71-60 in het voordeel van New Heroes aan het eind van het 3e kwart.

Ook het 4e kwart liet New Heroes zien dat het erop gebrand was een goed resultaat neer te zetten. Mechelen mocht de score nog openen, maar 2 scores achter elkaar van van Oostrum en één van Henson (assist van Oostrum) brachten New Heroes naar 78-66. Twee minuten later stond de grootste voorsprong van New Heroes op het bord, 88-72 en was de wedstrijd in feite al gespeeld. In het restant van het 4e kwart vonden beide ploegen het wel welletjes en zodoende kon New Heroes het tweeluik met Kangeroes Mechelen afsluiten met een 90-79 overwinning.

Deel deze pagina

next match
23 March 2019 @ 19:30
vs

Stay in touch with us!