SPM Shoeters pakt de laatste winst in Europa

03 December 2015

Door Freddy Klooté 

GÜSSING, 2 december 2015 - Ondanks de afwezigheid van center Dejan Kravic heeft SPM Shoeters het Europees avontuur afgesloten met winst. Vooral dankzij de productiviteit van Arvin Slagter (20 punten) wonnen de Bosschenaren met 69-74 van Magnofit Güssing Knights.

Stefan Wessels opende de score, waarna Koch en Lanegger de eerste voorsprong voor Magnofit op het bord zetten. De twee minuten daarna was slordig spel van weerszijden de oorzaak dat er niet gescoord werd. Het leek een zomeravondfeestje in december te worden, met twee teams die het welletjes vonden. Twee drietjes van Thomas Klepeisz zorgden voor het noodzakelijke vuur. Maarten Bouwknecht gooide er ook een bommetje in, maar de gastheren bleken te sterk en liepen uit naar 16-8. Kees Akerboom, Ralf de Pagter en Mike Schilder scoorden nog voor de Shoeters. De rest van de scores ging naar Güssing. Het kwart eindigde op 20-13. Opvallend waren de vele mislukte schoten van de Bosschenaren.

Het tweede kwart leek een herhaling van het eerste te worden. Larson vergrootte de voorsprong tot 25-13 voordat Den Bosch eindelijk wat tanden liet zien. Een drietje van Mike Schilder, een score van Marcel Aarts en twee drietjes van Arvin Slagter zorgden ervoor dat Shoeters op 26-24 kwam. Akerboom miste de kans om gelijk te komen, maar dat was slechts uitstel van executie. Halverwege het kwart legde Stefan Wessels de gelijkmaker in het netje. Toen werd het een puntje-puntje game. Watts begon te scoren voor de thuisploeg en Leon Williams en Kees Akerboom deden dat voor Den Bosch. Het tweede kwart was voor de Shoeters: 15-23. Met een 35-36 ruststand zochten de spelers de kleedkamers op.

Het hele derde kwart bleven de teams qua scores dicht bij elkaar. Er werd frank en vrij gespeeld. Arvin Slagter raakte op schot en gooide er een paar flinke driepunters in. De geblesseerde Dejan Kravic werd bij de rebounds wel gemist. De Amerikanen Lacy en Watts scoorden voor de thuisploeg, Wessels en Valentijn Lietmeijer zorgden ervoor dat ook na het derde kwart Den Bosch nog met het kleinste verschil aan de leiding ging: 57-58. Zo werd het toch nog een leuke, want spannende wedstrijd.

Tot drie minuten in het laatste kwart bleven de scores om en om vallen. Toen wisten Watts en Lanegger een gaatje te slaan: 69-62. Den Bosch toonde veerkracht, rook dat er toch nog iets te halen viel, en kwam terug tot 69-69. Nog ruim twee minuten op de klok. Met een verrassende 0-12 run greep SPM Shoeters dan toch nog de overwinning. Arvin Slagter was goed voor 20 punten en de lange reis terug naar de Brabantse hoofdstad kon met een tevreden gevoel beginnen.

Doorgaan als een van de beste nummers drie was nog een optie, maar dat zat er meteen na afloop niet meer in.

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!