Het Winter Camp komt er weer aan!

19 December 2017

Winter Camp!
Het Wintercamp dat New Heroes Basketball Academy Den Bosch op 3 en 4 januari in de Maaspoort belegt, belooft een happening van jewelste te worden. Met een trainerstaff om je vingers bij af te likken!

Was eerder al duidelijk dat de toptrainers Mario Bennes, Vincent Krieger, Lamont Randolph en Faisal Pasaribu die twee dagen de jeugd de kunstjes van het basketbalvak komen leren, nu kunnen we melden dat ook Matthew Otten, Ralf Schilder, Miguel Oliveira en Vincent Nguyen van de partij gaan zijn. Verder komt atletiektrainer Joep Jansen de looptechniek van de deelnemers bijspijkeren.  

Oud-speler Nguyen 
Opmerkelijk is de komst van Vincent Nguyen. De Bossche economiestudent werd opgeleid op de academy in zijn stad en kwam vervolgens uit voor Gembo in Antwerpen en eerder dit jaar voor Hanoi Buffaloes, een ploeg uit de topklasse van het Vietnamese basketbal. Mogelijk dat de guard begin volgend jaar terugkeert naar deze club in het geboorteland van zijn vader. 

 

Skills, handles en veel meer
Tijdens het camp, waaraan jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar mee kunnen doen, wordt in groepen gewerkt, ingedeeld naar leeftijd en vaardigheid. Er wordt gewerkt aan de algemene skills, de fundamentals van het spel dus, en aan specialisaties. Zo werken guards, forwards en centers aan de specifieke handles die passen bij hun taak in het veld.

Uitermate leerzaam voor de deelnemers zijn ook de uitkomsten van de tests die de bewegingswetenschappers van het Innosportlab ‘s-Hertogenbosch bij hen afnemen. Daarin worden de specifieke kenmerken van hun lichaam in relatie tot de sportieve mogelijkheden haarfijn vastgelegd.

Programma & kosten
Het camp begint op beide dagen ’s morgens om negen uur en duurt tot ’s middags vijf uur. Op beide dagen wordt tijdens de middagpauzes een voedzame lunch geserveerd. Tijdens de pauzes zijn er snacks, fruit en volop frisdrank om het energiepeil op niveau te houden.

Deelname aan het tweedaags camp kost €82,50. Naast de basketballessen, lunches en verder verteer krijgen de deelnemers voor dit bedrag ook een speciaal ontworpen shirt. Inschrijven kan via de link https://goo.gl/forms/pogkASnUGEUGmy1r2 . Een tip: houd de sites www.badb.nl en  www.newheroesbasketball.nl net als de Facebook-pagina van de New Heroes Basketball Academy in de gaten voor de laatste nieuwtjes van het Wintercamp. 

Voor de volledigheid: de deelnemers aan het camp overnachten thuis of bij bijvoorbeeld vrienden of kennissen in Den Bosch of omgeving.

Zie je op 3 en 4 januari in de Maaspoort in Den Bosch! Je mag er niet ontbreken!   

        

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!