Zonnige 2e editie Van Wijnen Basketballdag

27 July 2017

Een geslaagde tweede editie van de Van Wijnen Basketballdagen! Op het Taxandriaplein kwamen meer dan 40 kinderen bij elkaar om van de international Nick Oudendag basketball les te krijgen. Onder leiding van de 2.10m lange center leerden de kinderen alle skills die je nodig hebt om een topbasketballer te worden.  

Dribbelen en passen op het Taxandriaplein 
Maatschappelijk Wijkpartner Van Wijnen en New Heroes Basketball trokken dit keer de wijk De Vliert in. Het Taxandriaplein werd omgetoverd tot een klein basketballstadion, alwaar de kinderen alles leerden over dribbelen, passen en schieten. Gestoken in een Van Wijnen Basketballdagen shirt, werkten de enthousiaste kinderen zich in het zweet om net zo goed én groot te worden als hun idolen.

Nick Oudendag gaf in samenwerking met de talenten van de Basketball Academy de kinderen allerlei tips en liet de jonge basketballers zien hoe hij met zijn lengte dunkt. De dorstlessende intermezzo kwam vervolgens voor de kinderen met dit warme en zonnige weer als geroepen. Niet lang daarna mochten ze, gesteund door de aanmoedigingen van hun ouders, weer vol energie aan de slag in de partijvormpjes. 

Als beloning voor hun goede inzet kregen de deelnemers een officiële oorkonde én een vrijkaartje voor een wedstrijd van hun helden.

Investeren in de jeugd
"Het was een zeer geslaagde middag. De kinderen hebben lekker kunnen sporten en gaan met een moe en voldaan gevoel naar huis. Ik vind het hartstikke leuk dat ik een bijdrage kan leveren aan het laten sporten van de kinderen. Het is belangrijk dat we investeren in de jeugd.” Aldus Nick Oudendag. Na de sportieve middag mocht hij zich gaan melden bij het Nederlands team, waarvoor de center is opgeroepen. Onder de toeschouwers oogstte hij dan ook veel lof om toch de tijd te nemen om een training te verzorgen op het Taxandriaplein.  

De derde editie komt eraan!
Aan het begin van het nieuwe schooljaar zal de derde editie van de Van Wijnen Basketballdagen plaatsvinden. Houd onze social media en de website in de gaten voor meer informatie over de locatie en datum! 

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!