Zure nederlaag in eigen huis

09 April 2017

Een kleine week voor de 1ste wedstrijd in de play-offs loopt New Heroes tegen een zure nederlaag aan. BSW wint met 80-93, met name het 3e kwart was het defensief (31 punten tegen) niet wat het moet zijn bij New Heroes.

In het begin van het 1ste kwart kwam New Heroes nog even op een 3-0 voorsprong via 1 benutte vrije worp van Watts en een score van Mitchell, om daarna pas weer aan het eind van het 2e kwart weer even op voorsprong te komen. Bij de stand van 9-12 dunkte Marcel Aarts New Heroes naar 11-12 en even leek het erop dat Den Bosch het ritme gevonden had. Maar het eerste kwart was derhalve overduidelijk voor Weert (15-22).

Puntje voor puntje

Het 2e kwart was voor New Heroes. Met een kwartstand van 23-18 krabbelden ze weer wat terug om zodoende de rust in te gaan met een verschil van maar 2 punten (38-40). Met name Kees Akerboom (11pnt) wist het netje weer te vinden. Aan de kant van Weert was het Daan Rosenmuller die de gasten in de wedstrijd hield en ervoor zorgde dat de voorsprong voor Weert toch behouden bleef tot de rust.

Op en neer

Na de rust bleven de ploegen redelijk gelijk opgaan en op het moment dat McWhorter met een driepunter 48-50 aantekende leek het even dat Den Bosch op stoom zou komen. Even later liep Wessels echter tegen zijn 4e persoonlijke fout aan en kon van Ravensteijn het verschil weer naar 4 brengen. Het spel bleef op en neer gaan. Via 72-76 liep Weert uit naar 75-85 en leek de wedstrijd gespeeld. Nog 3.35 op de klok, maar er was bijna geen doorkomen aan voor New Heroes. De Pagter en Justin Watts (+1)  deden nog wat terug (80-85) maar het slotakkoord was voor Weert.

Er is er één jarig!

Tussen het 3e en 4e kwart werd  Kees Akerboom sr. in het zonnetje gezet. Op zijn 65ste verjaardag had Bob van Oosterhout nog mooie woorden over voor de beste Nederlandse basketballer aller tijden. Met een mooie bos bloemen in zijn hand kreeg Kees een staande ovatie van de goed gevulde Maaspoort.

Play-offs

Aanstaande donderdag speelt New Heroes de 1ste westrijd in de best of 3 serie tegen Forward Lease Rotterdam. Inzet is het bereiken van de halve finale. Aanvang wedstrijd 20.00 uur in de Maaspoort Den Bosch.

 

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!