New Heroes wint niet in Amsterdam

31 March 2017

Door: Rob de Keijzer

New Heroes heeft de overwinning op Leiden geen vervolg kunnen geven tegen Apollo. In Amsterdam liep de Bossche ploeg tegen een ontluisterende nederlaag aan. Via de kwartstanden 34-16, 13-25, 30-25, 23-27 werd het 100-93 in het voordeel van Apollo. Lichtpuntje in deze wedstrijd was D.J. Balentine, die zijn draai nu echt begint te vinden en 26 punten liet noteren. Mocht het Rotterdam zaterdag lukken om in en tegen Leiden te winnen, dan doet het goede zaken met het oog op de play offs.

Niet scherp

Een slap begin van New Heroes resulteerde in een achterstand (34-16). Een achterstand die de ploeg van coach van der Holst niet meer recht heeft kunnen trekken in het restant van de wedstrijd. Ondanks de zeer goed spelende D.J Balentine (26 punten) en een mooie double double van Charles Mitchell (17pnt, 10reb) was het toch Apollo wat de punten in huis hield. Verdedigend liep het bij New Heroes niet zoals we gewend zijn en daar profiteerde met name de Randamie en van der Horst van Apollo gretig van. Samen waren zij goed voor 57 punten voor Apollo Amsterdam.

Wisselvalligheid

De tweede helft begon New Heroes goed met Mitchell voorop, alleen steeds was het Apollo dat de achterstand met kleine beetjes vergrootte. Na het derde kwart was er een voorsprong van elf punten in het voordeel van Apollo (77-66). Op het eind van de wedstrijd was het D.J. Balentine die de ploeg toch nog op sleeptouw nam voor een waar slotoffensief. Bij een stand van 97-90 gooide hij zijn 5e driepunter van de avond erin, waardoor het verschil ineens nog maar 4 punten was. Gemiste vrije worpen van Apollo gaven New Heroes nog een kans, maar New Heroes wist hier niet van te profiteren. Helaas was de tijd te kort om de punten mee naar Den Bosch te nemen. In de resterende 2 wedstrijden zal New Heroes er alles aan moeten doen om die 4e plaats veilig te stellen, maar is het ook afhankelijk van wat de directe tegenstander Rotterdam gaat doen.

Donderdag 6 April gaat Den Bosch op bezoek bij Aris in Leeuwarden, waarna op zaterdag 8 April de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen is tegen BS Weert. Natuurlijk in de vertrouwde Maaspoort. Aanvang wedstrijd is 20.00 uur!

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!