ZZ Leiden roept New Heroes halt toe

11 February 2018

Natuurlijk past het getal 11 beter bij Den Bosch op deze zaterdagavond met carnaval, ware het niet dat het hier basketball betreft en de 12e overwinning zeer welkom zou zijn geweest. Helaas was New Heroes deze avond niet bij machtte om het ZZ Leiden ook maar 1 moment moeilijk te maken. Met een  79-61 verlies kon de ploeg van coach Poropat weer de bus in op weg naar Den Bosch. Topscorer en toprebounder aan de kant van New Heroes was deze avond Norville Carey met 21 punten en 12 rebounds. Ook mocht hij maar liefst 8 (x2) keer aanleggen vanaf de vrije worp lijn.

Stroef begin New Heroes
Het begin van de wedstrijd was New Heroes nog niet bij de les. Die openingsfase zou de ploeg de gehele wedstrijd met zich meedragen.  Na iets meer dan 5 minuten spelen stond er namelijk al een 19-4 voorsprong voor ZZ Leiden op het bord en had New Heroes alleen via Pim de Vries en Stefan Wessels de ring kunnen vinden. Toch liet New Heroes zien over veerkracht te beschikken, want via een 4-15 score kwamen ze toch weer enigszins in het spoor van ZZ Leiden.  De pas in het veld gekomen Maarten Bouwknecht nam de ploeg scorend en aanwijzingen gevend op sleeptouw en liet zodoende Akerboom, Miklusak en Carry scoren, 23-19  Het slot van dit kwart was voor de nieuwe center van ZZ Leiden, Olah, die de stand van 25-19 op het bord dunkte.

Vrije worpen festijn
Kwart twee was met minimaal verschil ( 16-15) ook voor ZZ Leiden.  New Heroes startte dit kwart stukken beter dan het eerste, wat resulteerde in een 27-26 stand na een paar minuten spelen. Het lukte New Heroes alleen net niet om die voorsprong te pakken en zo met een lekkerder gevoel te kunnen spelen. Bij 32-31 zat men er weer vlakbij, maar het was Vette die er een stokje voor stak. Carey liet de hoop bij de fans van New Heroes weer terugkomen, 34-33 maar 2 vrije worpen van de Jong hielden ZZ Leiden aan de goede kant van de score, 36-33. Carey met 1 benutte vrije worp, Vette met de score van ZZ Leiden en het verschil was weer 4.  Norville Carey pakt een rebound uit het dak van de hal, maar helaas levert de aanval daarna niks op voor New Heroes. De laatste minuten van dit kwart is het vrije worpen gooien.  De Jong mag 6x aanleggen ( 2 raak, 4 mis) en ook Vette mag er eentje benutten na een technische fout tegen Keshun Sherrill.  Beide ploegen gaan de rust in met een 41-34 stand.

De scherpte ontbreekt
Direct na de break houden de ploegen elkaar prima in evenwicht. Fysiek en intensief spel zorgt ervoor dat beide ploegen slordig in de afwerking zijn, alleen is ZZ Leiden net iets minder slordig. Bij 50-41 pakt coach Poropat een time out om zijn mannen weer in het spoor te krijgen. Direct daarna scoort ZZ Leiden een driepunters en krijg Miklusak een technische fout aan zijn broek. De vrije worp wordt benut en uit zijkant kan Love het verschil naar 15 brengen, 56-41. Time out New Heroes. Het restant van dit kwart knabbelt New Heroes nog wat van de achterstand af, maar echt in de buurt bij ZZ Leiden kwam men niet meer. Met 62-51 werd dan ook het 4e kwart aangevangen.

Ook dat laatste kwart was voor de gastheren ( 17-10). Met name Love was bijna niet te stoppen door de Bossche defensie en ook Voorn liet van zich spreken. Voor New Heroes scoorden in dit kwart de Vries, Sherrill en Norville Carey, die zich, zoals eerder gemeld, tot topscorer aan de kant van New Heroes mocht kronen met 21 punten.

Eerstvolgende thuiswedstrijd is aanstaande donderdag 15 februari. Tegenstander in de Maaspoort is dan Apollo Amsterdam dat in de competitie met een goede reeks bezig is. Aanvang wedstrijd is 20.00 uur. Daarna ligt de competitie een kleine 2 weken stil i.v.m interlandwestrijden. 

Deel deze pagina

tags

Competitie, ZZ Leiden, 2018

next match
23 March 2019 @ 19:30
vs

Stay in touch with us!